Két kliens hibás frissülése

Két kliensen - otthoni és munkahelyi - kezelem a termékeket. Eddig nem vettem észre frissítési problémát. Amit az egyiken végrehajtottam, frissítéssel átment a másikra. (Kivéve számla, de ezt ismerjük a régiből) Most viszont az egyikben töröltem nagyobb mennyiségű termékcsoportot, amik már nem kellenek, a webről törlődtek is, de a másik kliensben benne maradta frissítés után is. Onnan is ki kellett törölnöm őket.

Ez azert van igy, mert a

Ez azert van igy, mert a kliens kezelhet olyan termekeket is, amik nincsenek a webaruhazban, igy a teljes frissitesi folyamat nem ugy mukodik, mint a regi kliensben. Viszont ez a dolog csak a torolt termekeket erinti.

Udv,
Gy.