Kerekítés

Sürgős segítséget kérek, mert a teszteléskor arra nem figyeltem, hogy valóban kerekíti-e a számlán a végösszeget készpénzfizetésnél. Most éles számlát kellene kiállítanom és hiába van engedélyezve a kerekítés, készpénzes vásárlásnál sem kerekít.

Re: Kerekítés

Szervusz!

Kicsivel több információra lenne szükségem, hogy tényleges megoldásokat tudjak mondani. Pontosan mely kerekítésre gondolsz, az 5Ft-os kerekítésre, vagy az egyéb végösszegekre vonatkozó kerekítésre?

Az 5Ft-os kerekítésnél nem elég megadni csak a készpénzes opciót, magát a kerekítést is engedélyezni kell.

Üdvözlettel,
Gutheil Zsolt
(fejlesztő)

Igen, azt elfelejtettem

Igen, azt elfelejtettem odaírni, hogy az 5 forintosra gondoltam, és kijelöltem a kerekítés engedélyezését is és a csak készpénzes kerekítés engedélyezését is. Természetesen a rendelés készpénzes és össze van kapcsolva a kliens és a webes fizetőeszköz.
Ja, és a nyomtatási képen látom, hogy nem kerekít, mert a számlát persze nem nyomtattam ki.
Józsi(notabene)

Milyen verziójú

Milyen verziójú számlázóklienst használsz? Régebbi verzióban esetleg előfordulhatott, hogy a nyomtatási képen nem látszott a kerekítés, de a nyomtatásban már jól működött. A most legújabb (7.34) klienssel ez a működés normálisan megy. Esetleg annyit még próbálj ki, hogy egy számlát nyitsz ami nem rendelésből jön, hanem simán az Új számla gomb segítségével. Természetesen nem kell lezárni, csak az a kérdés, hogy ebben az esetben van-e kerekítés a nyomtatási képen.

Gutheil Zsolt
(fejlesztő)

7.34-es. Csináltam a

7.34-es. Csináltam a számlázóból egy új számlát a rendelt tételekkel. Itt sem kerekített.
A kerekítési zónáknak van erre hatása, mert ott én mindent úgy hagytam, ahogy volt. Nem is igazán tudom, az mire való? Csak a két 5 forintos jelölőnégyzetet jelöltem be.
Józsi(notabene)

Kerekítés

A problémád valószínűleg egyedi, így ezt a témát e-mailben folytassuk, hamarosan írok neked!

Üdvözlettel,
Gutheil Zsolt
(fejlesztő)

Megkaptam. Józsi(notabene)

Megkaptam.
Józsi(notabene)

neha, neha

Bocs hogy bele szolok, hasonlo dologgal talalkoztam mult heten egy szamlanal, es arra jutottam hogy fogalmam sincs miert csinalja!

Nalam nem volt megoldas ugyanis a termek arat a szamlan "manualisan" modositottam es igy a brt vegosszeg 5 forintra vegzodott!

A dologban az erdekes az hogy a kovetkezo szamlan (itt valamiert nem is figyeltel hogy kerekit-e) kerekitett -1 forintot.
Talan a termek nem tetszett neki! Vagy nem tudom...

-------------------------------------
udv.:
Pedaloman Balooka