Termékek sorrendje

A fórumot, a demót és a sugó(ka)t végigböngésztem, hályogkovács módjára próbálkoztam ezzel-azzal, de nem találtam módját, hogy a termékek ne betűrendben jelenjenek meg, hanem ahogy én szeretném. A társboltoknál is ezt tapasztaltam. Van-e rá kész megoldás, vagy marad a fakerekes módszer: a terméknév elé biggyeszteni egy "sorrendkódot" vagy addig csűrni-csavarni a név kezdetét, hogy jó sorrend alakuljon ki?
Előre is kösz!
BELLOR (Gyuri)

Nincs ra kesz megoldas.

Nincs ra kesz megoldas. Ugyanakkor szivesen vennem, ha ezt a dolgot egy kicsit bovebben kifejtened.
(pl.: milyen rendezettseg(ek)re lenne szukseg, ez(eke)t hogyan lehetne beallitani)

A jo otleteket felirom egy kivansag-listara igy jo eselye van annak, hogy bekerul az uj funkcio. :)

Udv,
Gy.

Köszönöm a választ.

Köszönöm a választ. Megmaradt az az örömöm, hogy jól sejtettem :-(
A felhasználó ("árurakodó") által kialakítható rendezettség lehet pl. növekvő vagy csökkenő ár, az egymással rokon, de más nevű termékek egymás közelébe rakása, azonos alap különböző felszereltségű modelljeinek - növekvő - sorba rendezése (fapados, átlag, turbó stb.), és még folytathatnám. A más építőelemeknél megszokott "súly" például tökéletesnek tűnik erre a célra.

Ha valamikor megvalósul, hálásak leszünk érte. Ha mégsem, az sem baj.
Üdv!
Gyuir (BELLOR)

Gyuir=Gyuri

Gyuir=Gyuri

Erre az egymassal rokon

Erre az egymassal rokon termekek dologra van mukodo megoldasunk. A webes feluleten a termekszerkesztoben (adminisztracio > webaruhaz > termekek es itt szerkesztes) van olyan, hogy kapcsolodo termekek.

Udv,
Gy.

Használjuk is, kiválóan

Használjuk is, kiválóan működik. De ettől még az "élelmiszer" kategóriában a "Tea", "Citrom" és "Cukor" termékek egymástól távol listázódnak ki, mégpedig a következő (nem éppen célorientált) sorrendben, vegyesen más árukkal: Cikória, Citrom, Cukor, Kávé, Limonádé, Tea, Tejszín stb.
Mindenesetre köszönöm az együttagyalást. Jó éjt!
Gyuri