Hírlevél modul

Hírlevelek küldéséhez az icautoresponder nevű modult kell bekapcsolni.
Ez a modul nem érhető el mindenki számára, külön kell kérni.

Megfelelő jogosultságokkal az Adminisztráció » IC autoresponder oldalon lehet elvégezni a szükséges beállításokat. Ezeket 3 külön oldalon lehet elvégezni.

 • Hírlevél
  A hírlevél itt egy témát jelöl. Így lehetőség van több témában levelet küldeni ezzel a megoldással úgy, hogy az egyes témák el vannak különítve egymástól.
  Minden egyes hírlevélnél meg lehet adni annak nevét, leírását és azokat a csoportokat, akik feliratkozhatnak a hírlevélre.
  A "Levélküldés engedélyezve alapértelmezésben" opcióval azt lehet beállítani, hogy feliratkozás után a tagnak a levélküldés engedélyezve legyen vagy nem.
 • Tagok
  Itt az egyes hírlevelekre feliratkozott felhasználók listája látható. Itt lehet a levélküldést ki- és bekapcsolni az egyes tagoknak a "Küldés engedélyezve" oszlopban.

  Hírlevélre feliratkozni csak regisztrált felhasználó tud a Saját adatok » Hírlevelek oldalon vagy a Hírlevelek blokk segítségével.
  Leiratkozni szintén ezen a két helyen lehet.
  A feliratkozást meg lehet tenni regisztráció közben is, ha a Hírlevél beállításai ezt megengedik, azaz mindeki feliratkozhat a hírlevélre.

 • Levelek
  Itt lehet a hírlevelekhez valódi, kiküldésre kerülő leveleket karbantartani. Ezek a levelek tulajdonképpen levél sablonok, amikben a következő változókat lehet használni.
  Változó Helyettesítő érték
  #name Felhasználó login neve.
  #uid Felhasználó azonosítója (egy egész szám).
  #url A felhasználó hírlevél beállításainak oldalára mutató URL.
  #profil_mezőnév Profil modul használata esetén profil mező értéke.

  Három különböző típusú levelet lehet létrehozni a hírlevélhez. Az egyes levelek típusát csak létrehozáskor lehet megadni. Módosításkor a típus nem változtatható.
  A levél típusa lehet:

  • Egyszerű levél
   Az ilyen típusú levél a levelek listájában a "Műveletek" oszlopban levő "Küldés" linkre kattintva kerül kiküldésre. A rendszer automatikusan soha nem küld ki ilyen levelet.
  • Időzített levél
   Hasonló mint az egyszerű levél azzal a különbséggel, hogy az ilyen levelet a rendszer automatikusan küldi ki azon a napon, ami meg lett adva a "Küldés dátuma" mezőben. Az ilyen leveleket nem lehet manuálisan kiküldeni.
  • Sorozat levél
   Ez a típus több levélből álló levélsorozat kiküldésére (pl.: e-mail tanfolyam) használható. A levelek kiküldési sorrendjét a "Levél sorrend" mező értéke (pozitív egész szám) határozza meg. A kisebbet küldi ki előbb a rendszer.
   Az időzítést a "Periódus" értékével lehet beállítani. Ez azt mondja meg, hogy a levél hány nappal később legyen elküldve az előző levélküldéshez vagy a feliratkozáshoz (ez első levél esetén) képest.
   Példa:

  Levél Alice
  Felirakozás dátuma: 2009.01.01
  Bob
  Felirakozás dátuma: 2009.01.14
  Levél sorrend: 1
  Periódus: 1
  Kiküldés dátuma: 2009.01.02
  Feliratkozás dátuma + Periódus
  Kiküldés dátuma: 2009.01.15
  Feliratkozás dátuma + Periódus
  Levél sorrend: 2
  Periódus: 1
  Kiküldés dátuma: 2009.01.03
  Előző levél kiküldésének dátuma + Periódus
  Kiküldés dátuma: 2009.01.16
  Előző levél kiküldésének dátuma + Periódus
  Levél sorrend: 3
  Periódus: 3
  Kiküldés dátuma: 2009.01.06
  Előző levél kiküldésének dátuma + Periódus
  Kiküldés dátuma: 2009.01.19
  Előző levél kiküldésének dátuma + Periódus

Minden egyes levelet csak egyszer küld ki a rendszer egy tagnak.