Gyakori kérdések és válaszok

Kérdések

 1. Lehet-e módosítani a megjelenést?
 2. Mit jelent ez az üzenet, regisztrálás után?
  "A rendszer problémát észlelt a Drupal környezetével kapcsolatban. Az állapot jelentés további információval szolgál."
 3. Hogyan lehet a logót módosítani?
 4. Használható-e más domain az e-aruhaz.com-on kívül?
 5. Futtatható a rendszer saját szerveren?
 6. Windows-os számlázóprogram nélkül is futtatható-e a rendszer?
 7. A rendelés visszaigazoló e-mail látszólag duplán érkezik meg, miért?
 8. Mire állítsam a Gyorstárazási mód-ot?
 9. Meglévő webáruház mellett, ugyanabból a kliensprogramból regisztrálhatok-e új boltot?
 10. Honnan tudom letölteni a számlázó legújabb verzióját?
 11. Hogyan tudok frissíteni a legújabb verzióra?
 12. Hogyan tudom befolyásolni a termékleírás hosszát a listákban?
 13. Hogyan tudom használni a "Legtöbbször nézett" termékek blokkot?
 14. Miért lesz egy termék ára 0 a megrendelésben?
 15. Van-e visszavásárlási kötelezettség az üzemeltetőnek?

Válaszok

 1. A megjelenés webáruház kinézete és elrendezése is gyakorlatilag tetszőlegesen módosítható. [Adminisztráció] / [Webhely építés] / [Sminkek]


 2. Regisztrálás után közvetlenül még nem futottak meg időzített feladatok, az állapotjelentésből ez egy link segítségével böngészőből futtatható. Egyéb hibákról is az állapotjelentés ad tájékoztatást. [Adminisztráció] / [Naplók] / [Állapotjelentés]


 3. Logót minden kinézethez (smink) külön készíthetünk. Ezért logót a [Adminisztráció] / [Webhely építés] / [Sminkek] részben az adott smink [Beállítás]-a alatt lehet feltölteni.


 4. Igen. Tetszőleges, akár már meglévő saját domain néven is elérhetővé tehető a már kialakított webáruház. Kérjük ez ügyben vegyék fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal. Új domain bejegyzését mi magunk is vállaljuk.


 5. Nem. A szolgáltatásunk saját fejlesztésű modulokat, és a számlázó programmal való kapcsolattartáshoz kifejlesztett, speciális kommunikációs protokollokat tartalmaz.


 6. Hamarosan...


 7. A levél akkor érkezhet meg duplán, ha az üzemeltető e-mail címe és a felhasználó e-mail címe megegyezik. Ez teszteléskor előfordul, ha magunk mint üzemeltetők veszünk fel egy próba megrendelést. A vevőnek megy a visszaigazoló e-mail és a webáruház üzemeltető is kap egy másolatot.


 8. Webáruház modul használata esetén ezt a funkciót le kell tiltani.


 9. Jelenleg ajánlatos minden új, regisztrálni kívánt webáruházhoz új kliensprogramot telepíteni, és alap adatbázisból kiindulni, mivel a régi és új bolt adatai összekeveredhetnek.


 10. A www.e-aruhaz.com oldalon nyitottunk egy Letöltés menüt, ahol mindig elérhető a Számlázó program legfrissebb verziója.


 11. 1. lépés a legújabb telepítő letöltése (lásd: 10. pont)
  2. lépés a tényleges frissítés: A 7.x-es teszt verziókat az éles (6.x) verziókhoz hasonlóan egyszerű rátelepítéssel frissíthetjük, tehát a ICSzamla_setup_7.x.exe indítása után célútvonalnak a meglévő programkönyvtárat válasszuk. Az esetleges adatbázis frissítéseket a program automatikusan elvégzi, így minden egyéb tennivaló nélkül folytatható a tesztelés az új programverzióval.


 12. A listában megjelenítendő rész után helyezze el a <!--break--> karaktersort.
  Ezt a tagot úgy kell elhelyezni, hogy az előtte levő HTML tartalom korrekt (pl.: ne maradjon lezáratlan div, table stb.) legyen. Ellenkező esetben a listás megjelenés széteshet.


 13. A blokk bekapcsolása után az [Adminisztráció]/[Naplók]/[Hozzáférési napló beállítások] oldalon engedélyezni kell a Tartalmak olvasottságának mérését. Ha nincs ilyen oldal, akkor be kell kapcsolni a Statistics modult.


 14. Ennek az oka a Gyorstárazási mód bekapcsolt állapota. Ezt a funkciót le kell tiltani a [Adminisztráció]/[Webhely beállítása]/[Teljesítmény] oldalon.


 15. Igen. A webáruházak esetén a vevőnek elállási joga van, a 17/1999. Kormányrendelet szerint.

  Az elállás jogot, a honlapon kötelezően fel kell tüntetni. Egy lehetséges változat (ezt minden üzemeltető maga alakítja ki, a törvényi feltételek figyelembevételével):

  Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Ön a szerződéstől, az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. A termékeket a számlával vagy nyugtával együtt visszaküldheti. Ebben az esetben az Eladó köteles a Vevő által kifizetett vételárat haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni.
  A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.


Ha kérdése van, írja be a fórumba!